Fysakos tarjoaa laadukasta ja yksilöllistä fysioterapiaa erityisesti tuki- ja liikuntaelinongelmista kärsiville. Fysioterapiamme pohjautuu yksilölliseen tutkimiseen ja haastatteluun, jossa huomioimme asiakkaan terveyden kokonaisvaltaisesti. Fysioterapiaan sisältyy usein manuaalinen käsittely ja tärkeänä osana terapiaa on harjoitteiden ohjaaminen. Meillä on kaksi harjoittelusalia: pilatessali ja toiminnallisen harjoittelun sali, joita hyödynnämme myös yksilöllisessä fysioterapiassa aktiivisen kuntoutumisen tukemiseen.

Lääkärin kirjaamalla fysioterapialähetteellä terapiasta saa Kela-korvausta. Fysioterapiaan voi tulla myös ilman lähetettä. Fysioterapeuttimme ohjaa sinut tarvittaessa erikoislääkärin vastaanotolle.

Fysioterapian tutkimus- ja hoitomuotoja ovat:

venyttely
 • Fysioterapeuttiset tutkimukset, kuten lihastasapainokartoitus
 • Manuaaliset käsittelyt
 • Akupunktio
 • Ultraäänihoito
 • Sähköhoidot
 • Kylmä- ja lämpöhoidot
 • Koneellinen vetohoito
 • Kuntotestaus
 • Apuvälinetarpeen arviointi
 • Ohjaus ja neuvonta
 • Fysioterapian lausunnot ja palautteet

Urheilufysioterapia

Urheilufysioterapiassa edistetään tavoitteellisesti urheilijoiden ja aktiiviliikkujien terveyttä. Urheilufysioterapian yksi tärkeimmistä tehtävistä on vammojen ennaltaehkäisy. Ennaltaehkäisy edellyttää fysioterapeutilta riittävää lajituntemusta, ymmärrystä lajin tyypillisistä vammoista ja kykyä tunnistaa vammojen syntymekanismit. Urheilijan fysioterapia pohjautuu laajaan tutkimiseen erilaisten testien ja kartoitusten avulla, näistä esimerkkeinä lihastasapaino- tai liikehallintakartoitus.

Ennaltaehkäisemisen ohella fysioterapeutti auttaa niin akuuttien kuin kroonisten vammojen ja vaivojen kuntoutuksessa. Näiden ohella urheilufysioterapia kykenee auttamaan urheilijaa ylläpitämään tai saavuttamaan optimaalisen suorituskyvyn- ja tekniikan omassa lajissaan.

Urheilufysioterapiassa käytetään eri menetelmiä. Näitä ovat manuaaliset käsittelyt, teippaukset ja fysikaaliset hoidot. Terapiassa tuetaan tavoitteellisesti eri voimantuoton ja kehonhallinnan osa-alueita, kuten asentokontrollia, ketteryyttä ja nopeusvoimaa. Urheilufysioterapia on intensiivistä yhteistyötä urhelijan kanssa – suunnitelmallisesti etenevää, tavoitetta kohti kulkevaa terapiaa.

Fysioterapiaryhmät

Ryhmämuotoinen fysioterapia toteutetaan 5-15 osallistujan ryhmissä. Ohjatut tunnit toteutetaan joko rauhallisessa Pilatessalissa tai Toiminnallisen harjoittelun salillamme.

ryhmaliikunta

Fysioterapiaryhmässä tavoitteet muokataan osallistujien mukaan. Fysakoksen pienryhmissä, joissa osallistujia on enintään 6 henkilöä, toteutetaan yksilölliset alku- ja loppututkimukset jokaisen osallistujan kanssa kauden alussa ja lopussa. Isommissa fysioterapiaryhmissä, joissa osallistujamäärä on 7-15 henkilöä, tavoitteena on yleisesti toimintakyvyn tukeminen fysioterapeutin ohjauksessa. Lisäksi Fysakoksella tulossa erilaisia teemoja fysioterapiaryhmiin, kuten niskahartia-ryhmä.

Fysioterapiaryhmät suunnittelee ja toteuttaa aina fysioterapeutti, joka on itse ohjaamassa ryhmää. Ryhmät toteutuvat kevät- ja syyskausittain kerran viikossa. Tarkemmat tiedot alkavista ryhmistä saat Ajankohtaista-osiosta tai soittamalla meille.

Jokaiselle sopivaa liikuntaa

Me olemme liikkumisen ja liikunnan ammattilaisia. Fysioterapeutin näkemys kehon liikkeeseen on monitahoinen ja me osaamme muokata ja soveltaa ohjattua liikettä kaikille asiakasryhmille.

Onko sinulla noin kymmenen hengen työporukka ja haluaisitte oman ryhmän? Oletko työnantaja? Fysioterapiaryhmät parantavat fyysistä toimintakykyä, työkykyä, työssäjaksamista sekä tiimihenkeä.

Ota yhteyttä, niin suunnittellaan yhdessä Teille toimiva ryhmä!

Takaisin ylös