Naprapaatille voit tulla ilman lähetettä, maksusitoumuksella tai se voi olla osa fysioterapialähetettä, mikäli fysioterapeutti on suorittanut tarpeen arvioinnin.

Mitä naprapatia on?

Naprapaatti on erikoistunut tuki-ja liikuntaelimistön vaivojen tutkimiseen, ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Naprapatia pohjautuu lääketieteelliseen terveys- ja sairauskäsitykseen, sekä näyttöön perustuvaan lääketieteeseen. Suomessa koulutusta järjestää Kymenlaakson ammattikorkeakoulu; koulutus kestää neljä vuotta ja on laajuudeltaan 240 opintopistettä.

Minkälaisissa vaivoissa naprapaatti voi auttaa?

Naprapaatti hoitaa koko tuki-ja liikuntaelimistön akuutteja sekä kroonisia vaivoja. Selkärangan erilaiset kiputilat ja oireet ovat naprapaatin erikoisalaa. Esimerkkinä tästä iskiaskivut, niskaoireet, välilevyongelmat ja rangan lukkiumat. Naprapaatti voi auttaa myös polvikivuissa, yläraajaoireissa, jännityspäänsäryssä, TOS-oireyhtymässä ja olkapäävaivoissa.

Naprapatian hoitomuodot

selka

Tärkeä osa naprapaatin työtä on perusteellinen potilaan tutkiminen ja diagnosointi. Vain tutkimuksen kautta voidaan todeta paras mahdollinen hoitomuoto ja lähestymistapa. Hoitomuotoihin kuuluvat nivelmanipulaatio, nivelmobilisaatio, hermokudoksen mobilisaatio, erilaiset lihasvenytystekniikat ja pehmytkudoskäsittelyt. Tärkeänä osana hoitoa toimii aktiivinen harjoitusterapia, tämän lisäksi hoitoon voi kuulua sähköhoitoa, ultraääni-hoitoa, teippauksia, lämpöhoitoa, ohjausta ja ergonomista neuvontaa.

Fysakokselle Sinua palvelee naprapaatti Hanna Laakso.

Lue lisää aiheesta : www.naprapaattilaakso.fi

 

Takaisin ylös