Fysakos Työkyky / TYKY -palvelut

Ammattitaitoinen ja pitkäjänteinen työkykytoiminta edistää työssä jaksamista ja työkyvyn säilyttämistä. Fyysisen hyvinvoinnin lisäksi tykytoiminta parantaa työyhteisön sitoutumista yritykseen, parantaen yrityksen kannattavuutta ja toimintakykyä kestävällä tavalla. TYKY-toiminta tukee työntekijän kokonaisvaltaista toimintakykyä – ei ainoastaan fyysistä toimintakykyä vaan myös psyykkinen jaksaminen ja työstä palautuminen on tärkeä osa työhyvinvointia.

Toiminta voidaan toteuttaa meidän harjoitussaleilla Erkonkadun toimipisteessä. Fysioterapeutti voi tulla myös mukaan kuntosalilla tai työpaikalle järjestämään TYKY-toimintaa. TYKY-ryhmän tavoitteena voi olla esimerkiksi niskahartiaseudun tai keskivartalon tasapainoisen toiminnan tukeminen, oikean kävelysyklin ja sitä tukevien lihasten harjoittaminen. Yrityksen työssäjaksamista tukeva teema nousee aina yrityksen omista tarpeista.

Ohjaus ja harjoitteet työn mukaan

Suunnittelemme TYKY-ohjelman työn rasitusten perusteella, jotta toiminta palvelisi työssä jaksamista edistävänä toimintana. Jokainen yritys on erilainen ja työn rasitukset vaihtelevat. Fysakos tarjoaa työtehtävien vaativuuden kartoituksen ja työntekijöiden yksilöllistä ohjausta esimerkiksi ergonomisempiin työskentelytapoihin, tukien yksilöllistä kuntoutusta ja jaksamista.

Fysioterapeutti pystyy testaamaan erilaisilla testeillä ja mittareilla fyysistä toimintakykyä ja työkykyä. Käytössämme on esimerkiksi puristusvoimamittari ja mittareita hengityskapasiteetin arviointiin, kuten PEF-mittari. Testistöinä käytämme virallisesti hyväksyttyjä testejä kuten esimerkiksi UKK-instituutin testejä. Alku- ja loppututkimuksessa toteutuilla testeillä pystymme seuraamaan työkyky toiminnan tuloksia.

Fysakoksella on mahdollisuus järjestää viikottaista tavoitteellista, ohjattua ryhmämuotoista TYKY-toimintaa, esimerkiksi kevät- tai syyskaudeksi. TYKY-toiminta voi olla myös yksittäinen, niin sanottu TYKY-iltapäivä toivomanne tavoitteen edistämiseksi. TYKY-toimintaan meillä käy maksusetelit Smartum, E-passi, Eazybreak ja Edenred.

Tiedustele lisää

  • Varaa aikasi nyt

    Voit varata ajan meille kätevästi verkosta tai soittaa 0400 170 634

    Varaa aika
  • Fysakos ja tiimimme

    Lue meistä ja tutustu tiimimme jäseniin.

    Lue lisää