Fysakos Alaraajaryhmä

Fysakos Alaraajaryhmässä keskitytään jalkoihin. Ryhmässä harjoitellaan tunnistamaan ja palauttamaan alaraajojen normaalia toimintaa. Alaraajaryhmä soveltuu sinulle, jos haluat ennaltaehkäistä jalkojen, alaselän tai lonkkien kipuiluja tai mikäli sinulla nämä alueet jo oireilevat.

Alaraajaryhmä soveltuu esimerkiksi työperäisiin jalkojen oireiluihin: jalat kipeytyvät työpäivän aikana tai työhön liittyvästä rasituksesta. Liikuntaa aktiivisesti harrastavat tai myös hiljattain liikuntaharrastuksen aloittaneet saattavat kokea haasteita jalkojen tai selän kanssa: esimerkiksi polvi tai toinen puoli alaselästä kipeytyy liikunnasta. Näitä vaivoja voidaan usein hoitaa harjoitteilla, joita Alaraajaryhmässä ohjataan.

Alaraajafysioterapia on fysioterapian erikoisala, jonka keinoin tutkitaan, hoidetaan ja kuntoutetaan alaraajoihin liittyviä ongelmia. Ongelma voi olla kipu alaraajan alueella: lonkka, polvi, nilkka tai jalkaterä oireilee. Oireet saattavat esiintyä myös esimerkiksi selän alueella kipuiluna tai ryhtimuutoksena.

Lihaskireydet, lihasepätasapaino ja erilaiset nivelten kulumamuutokset voivat aiheuttaa kipua ja toiminnallista muutosta alaraajoissa. Myös ergonomia voi aiheuttaa muutoksia alaraajojen linjauksessa tai askelluksessa. Alaraajafysioterapialla hoidetaan myös jalkojen alueen traumoja. Akuutit sekä vanhat traumat voivat muuttaa alaraajojen toimintaa ja kävelyä.

Fysakos Alaraajaryhmä toteutetaan alaraajoihin erikoistuneen fysioterapeutin ohjauksessa. Ryhmässä keskitytään jalkojen yksilöllisen, normaalin toiminnan palauttamiseen ja tukemiseen, kotiohjeita unohtamatta.

Fysakos-ryhmät pyörivät kausittain, kevät- ja syyskaudella. Syyskaudella 2020 ryhmät käynnistyvät viikolla 34. Osallistujat ryhmiin otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kannattaa silti kysyä mahdollisia peruutuspaikkoja puhelimitse p.0400 170 634 tai sähköpostilla info@fysakos.fi.

Fysakos Alaraajaryhmä toteutuu tiistaisin klo 16.30-17.30.

Seuraavan kauden ryhmät ilmoitetaan hyvissä ajoin nettisivuillamme www.fysakos.fi sekä sosiaalisessa mediassa.

Ryhmän sisältö ja tavoitteet

 • Alaraajojen, lantion ja lanneselän harjoittaminen fysioterapeutin ohjauksessa
 • Askelluksen ja alaraajojen linjauksen tunnistaminen ja harjoittaminen
 • Kotiharjoitteita ja keinoja alaraajojen hoitamiseksi

Hinnat

 • Syyskausi 2020 (17 kertaa)
  289 €
 • Maksuvälineinä käyvät Smartum, E-passi, Eazybreak, Edenred

 • Varaa aikasi nyt

  Voit varata ajan meille kätevästi verkosta tai soittaa 0400 170 634

  Varaa aika
 • Fysakos ja tiimimme

  Lue meistä ja tutustu tiimimme jäseniin.

  Lue lisää