Fysakos Niskaryhmä

Fysakos Niskaryhmä on suunniteltu niskan ja ylävartalon oireiden ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Usein niska- ja hartiaseudun vaivat ovat uusiutuvia ja oireilut palaavat aina uudelleen. Ryhmässä ajatuksena on ohjata tunnistamaan kaularangan ja yläselän hyvä ja yksilöllinen ryhti, ohjata harjoitteita sekä pinnallisille, että syville lihaksille ja antaa keinoja ja työkaluja oireiden hallintaan saamiseen.

Fysakos Niskaryhmä soveltuu esimerkiksi seuraavien oireiden hoidon tueksi: päänsärky ja migreenioireet, huimaus, tinnitus ja muut korvaoireet, äänen käytön haasteet, niskan ja yläselän kiputilat ja käsien puutuminen. Epäselvissä oireissa on aina perusteltua käydä tapaamassa lääkäriä oirekuvan selvittämiseksi, mutta jos selittävää syytä ei ole löytynyt, voivat oireilut olla seurausta niskahartiaseudun  ja purenta-alueen lihaksiston lihasepätasapainosta.

Usein työergonomia ja tänä päivänä myös älypuhelinten käyttäminen vaikuttaa kaularangan ja yläselän ryhtiin. Leuka työntyy eteen ja pää kallistuu maata kohden, jolloin niskan lihakset ovat venyttyneinä. Pään haastava asento vaikuttaa koko yläselkään ja joskus myös lanneselkään saakka. Niskaryhmässä käydään läpi ryhtiharjoitteita: opitaan tunnistamaan lihaksia, jotka vaikuttavat ryhdin tukemiseen ja vahvistetaan niitä. Ryhmässä harjoitetaan niskan, purenta-alueen ja kaulan pieniä, syviä lihaksia sekä ylävartalon lihaksia.

Fysakos Niskaryhmän ohjaajana toimii ft Suvi Teräsheimo, joka on TMD-fysioterapeutti ja on erikoistunut niska- ja purentavaivoihin. Hän toimii yksilöasiakkaiden parissa sekä käy luennoimassa erikoisalasta. Lisäksi hän toimii yhteistyössä lääkärien ja puheterapeuttien kanssa.

Fysakos-pienryhmät pyörivät kausittain, kevät- ja syyskaudella. Syksyllä 2020 ryhmät käynnistyvät viikolla 34. Osallistujat ryhmiin otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kannattaa silti kysyä mahdollisia peruutuspaikkoja puhelimitse p.0400 170 634 tai sähköpostilla info@fysakos.fi.

Fysakos Niskaryhmä toteutuu torstaisin klo 16-17.

Seuraavan kauden ryhmät ilmoitetaan hyvissä ajoin nettisivuillamme www.fysakos.fi sekä sosiaalisessa mediassa.

Ryhmän sisältö ja tavoitteet

 • TMD-fysioterapeutin suunnittelema ja ohjaama erikoisryhmä
 • Niskan ja kaularangan syvien lihasten ja ryhdin tunnistaminen ja aktivoiminen
 • Kotiharjoitteita niskahartiaseudun oireiden hoitamiseksi

Hinnat

 • Syyskausi 2020 (17 kertaa)
  289 €
 • Maksuvälineinä käyvät Smartum, E-passi, Eazybreak, Edenred

 • Varaa aikasi nyt

  Voit varata ajan meille kätevästi verkosta tai soittaa 0400 170 634

  Varaa aika
 • Fysakos ja tiimimme

  Lue meistä ja tutustu tiimimme jäseniin.

  Lue lisää