Fysakos Voimaryhmä senioreille

Voimaryhmä senioreille-ryhmässä keskitytään tukemaan fyysistä toimintakykyä ja sen eri osa-alueita. Voimaryhmä on suunniteltu senioreille ja ryhmässä keskitytään edistämään ja tukemaan senioreiden fyysistä toimintakykyä. Ikääntyminen itsessään heikentää lihasvoimaa ja lihasmassaa, mutta myös liikkumattomuus ja lihasten käyttämättömyys vaikuttaa lihasmuutoksiin.

Voimaryhmä senioreille-ryhmän tavoitteena on tukea mahdollisimman itsenäistä fyysistä toimintakykyä. Fyysisen toimintakyvyn tukemiseksi tärkeitä elimistön fysiologisia ominaisuuksia ovat esimerkiksi:

 • lihasvoima ja lihaskestävyys
 • hengitys- ja verenkiertoelimistön kunto
 • nivelten liikkuvuus
 • kehon asennon ja liikkeiden hallinta sekä koordinaatio

Voimaryhmän harjoitteet tukevat näitä  fyysisen toimintakyvyn osa-alueita. Voimaryhmä senioreille-harjoitteet ovat kaikkien osallistujien toteutettavissa. Fysioterapeutti antaa tarvittaessa henkilökohtaisia ja vaihtoehtoisia liikeharjoitteita, jos joitain liikkeitä ei esimerkiksi liikerajoituksesta johtuen pysty tekemään. Osa harjoitteista tehdään kehonpainolla, jolloin niitä voi toteuttaa myös kotona.

Voimaryhmä senioreille sisältö

Senioriryhmässä harjoitetaan monipuolisesti tuki-ja liikuntaelimistöä. Suuret lihasryhmät ovat sisällön ytimenä: keskivartalon ja jalkojen vahvistaminen. Tasapainoa ja asentotuntoa harjoitetaan fysioterapeutin ohjauksessa esimerkiksi erilaisilla tasapainoalustoilla. Harjoittelu on toiminnallista harjoittelua kehon omalla painolla sekä erilaisilla välineillä.

Voimaryhmässä pyritään ennaltaehkäisemään lihaskunnon heikkenemistä sekä vahvistamaan lihaksia. On tutkittu, että alaraajojen lihasvoima ja hyvä tasapaino ehkäisee kaatumisia ja sitä kautta murtumia. Tasapainon ja asentotunnon harjoittaminen on erityisen tärkeää ja siihen hyödynnämme meidän monipuolista terapiavälineistöä. Lisäksi fysioterapeutti keskittyy ohjaamaan oikeat liikeradat sekä jakaa itsenäiseen kotiharjoitteluun ohjeita.

 • Lihaskunnon tukeminen ja vahvistaminen
 • Kipujen ennaltaehkäiseminen ja hoitaminen fysioterapeuttisilla harjoitteilla
 • Tasapainon- ja asentokontrollin tukeminen
 • Harjoitteita myös kotona toteuttavaksi

Voimaryhmä senioreille ajankohta

Fysakos Voimaryhmä senioreille toteutetaan kolmena aamupäivänä: tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 11-12.

Fysakos-ryhmät pyörivät kausittain, kevät- ja syyskaudella. Syyskaudella 2020 ryhmät käynnistyvät viikolla 36. Osallistujat ryhmiin otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kannattaa silti kysyä mahdollisia peruutuspaikkoja puhelimitse p.0400 170 634 tai sähköpostilla info@fysakos.fi.

Seuraavan kauden ryhmät ilmoitetaan hyvissä ajoin nettisivuillamme www.fysakos.fi sekä sosiaalisessa mediassa.

Hinta

 • Syyskausi 2020 (17 kertaa)
  136 €
 • Maksuvälineinä käyvät Smartum, E-passi, Eazybreak, Edenred

Fysakos liikuntaryhmät

Syyskaudella 2020 ryhmät käynnistyvät viikolla 34. Liikuntaryhmämme pyörivät kausittain, kevät- ja syyskaudella. Osallistujat ryhmiin otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kaikista ryhmistä ilmoitetaan hyvissä ajoin nettisivuillamme www.fysakos.fi sekä sosiaalisessa mediassa

 • Varaa aikasi nyt

  Voit varata ajan meille kätevästi verkosta tai soittaa 0400 170 634

  Varaa aika
 • Fysakos ja tiimimme

  Lue meistä ja tutustu tiimimme jäseniin.

  Lue lisää